سوله سبک

سوله سبک

مدیر        ۲نظر    سپتامبر 5, 2021   

سوله سبک

سوله سبک در واقع بهترین نوع سوله می باشد . شرکت ما یکی از متخصص ترین شرکت های سازنده سوله های سبک و فوق سبک می باشد .

سوله های سبک را می توان در چندین مدل ساخته و اجرا کرد ، باتوجه به نوع پروژه شما می توان یکی از انواع مختلف سوله های سبک و فوق سبک را اجرا کرد . پس سوله سبک یک نوع نیست و چندین نوع مختلف دارد .

در وهله اول به شما پیشنهاد می کنیم اگر قصد ساخت سوله سبک دارید و می خواهید در هزینه های خود مدیریت نموده و ضمن آن استحکام و ایمنی سازه را نیز تضمین کنید و با خیال راحت از آن استفاده کنید با دفتر ما تماس گرفته و مشاوره نمائید . به قطع می توانیم بگوئیم بهترین سوله را برای شما خواهیم ساخت .

جهت مشاوره و اجرای پروژه های خود در سراسر کشور و حتی خارج از کشور می توانید با ما تماس یگیرید :

۰۹۱۴۰۰۷۰۷۶۷

جهت مشاهده لیست قیمت ها به بخش “ قیمت سوله سال 98 ” مراجعه نمائید .

سوله سبک چگونه ساخته می شود ؟

سوله سبک درحقیقت ترکیبب فولاد و پروفیل با نسبت حساب شده و ساختی مهندسی شده می باشد که ضمن کاهش مصرف فولاد ، با طراحی خاص خود استحکام سازه را نیز تامین می کند .

و نکته جالب همینجاست . سوله های سبک با میزان فولاد کمتر همان میزان و حتی بیشتر ، استحکام سوله را تامین می نماید . سوله های سبک یک تحول در صنعت سوله سازی محسوب می شوند . زمانی که سوله های سبک وارد عرصه ساخت وساز اسکلت های فلزی شدند سوله های سنگین که به آنها سوله های تیرورقی گفته می شود به کل کارایی خود را از دست دادند اما هم اکنون نیز تا حدودی برای بعضی سازه ها با محاسبات حساب شده می توانند مورد استفاده قرار گیرند .

سوله های سنگین تماما از فولاد ساخته شده و به شکلی ورق مانند ساخته می شوند که نتیجه این کار مصرف بسیار زباد فولاد در تناژ بالا می باشد .

اما در سوله سبک این کار به شکل دیگری است . سوله های سبک از یک چارچوب کلی ساخته می شوند که داخل این چارچوب قطعات تشکیل دهنده سوله به صورت 888 با توجه به محاسبات مربوطه جوش داده می شوند .

درنتیجه مصرف فولاد گاها تا 50 درصد هم کاهش می باید . بنابراین معقولانه ترین روش ساخت سوله استفاده از سوله سبک می باشد .

ممکن است گاها کلمه ای به نام ساخت سوله با قوطی به گوشتان بخورد . منظور از قوطی درحقیقت پروفیل می باشد و روش ساخت سوله با قوطی در واقع همان ساخت سوله سبک می باشد .

تفاوت سوله سبک و سوله سنگین

سوله سبک و سوله سنگین تفاوت های بسیاری دارند . در وهله اول مهمترین تفاوت این دو سوله در هزینه ساخت سوله می باشد . هزینه ساخت سوله سبک بسیار کمتر از سوله سنگین می باشد که دلیل اصلی پیدایش سوله سبک نیز همین موضوع بود .

سوله سازان به دلیل محدودیت هایی که در سوله سنگین وجود داشت دنبال روش ساختی بودند که هم از فولاد کمتری استفاده کنند و هم قیمت تمام شده را پایین تر آورند و از همه مهم تر بتوانند در ساخت و ساز محدودیت ها را از میان بردارند .

سوله سبک با کیفیت

یکی از این محدودیت ها ، سختی در اجرای سازه های بزرگ با سوله های تیرورقی بود . اصولا سوله های تیرورقی را نمی توان بعد از متراژ های مشخصی بدون ستون اجرا کرد . چرا که نوع سقف و نحوه ساخت این سوله ها به گونه ای است که بعد از متراژهای مشخصی امکان ساخت آن بدون ستون میانی باربر غیرممکن است و احتمال نشست سازه بسیار زیاد می شود .

به همین دلیل زمانی که نیاز بود تا سازه بزرگی ساخته شود و داخل آن هم ستونی وجود نداشته باشد کارسخت تر می شد .

مزایای سوله سبک :

  • سوله سبک را می توان بدون محدودیت برای هر عرض دهانه ای اجرا کرد
  • هر نوع سازه ای را می توان با آن اجرا کرد
  • می توان تحت شرایطی سوله سبک را بدون فنداسیون اجرا کرد که در این شرایط هزینه ها به شدت کاهش دارد
  • سوله سبک امکان جابجایی بالایی دارد و به راحتی می توان آن را در محل نصب کرد و یا از محلی به محل دیگر انتقال داد
  • سوله سبک هزینه حمل و نقل پایین تری دارد چرا که وزن کمتری دارد
  • این سوله ها دارای تمام استاندارد های لازم می باشد و در گرفتن مجوز از نظام مهندسی مشکلی ندارند
  • سوله های سبک در برابر عوامل طبیعی مثل زلزله ، بادهای شدید و همچنین بار های وارد برسوله بسیار مقاوم هستند
  • این سوله ها را می توان به سرعت در محل اجرا کرد و زمان کمی برای نصب آنها لازم است
  • انواع پوش سقف سوله را می توان بر روی آن اجرا کرد
  • هرچقدر که اندازه دهانه در سوله سبک بالاتر رود هزینه ساخت اسکلت بیشتر می شود اما هزینه ساخت فنداسیون و دیوار های سوله کاهش می یابد

و چندین و چند ویژگی دیگر که می توان برای سوله های سبک ذکر کرد . با وجود این دامنه گسترده کاربرد سوله های سبک بدون شک هنگام ساخت سوله ، انتخاب اول کارفرکایان می باشند .

انواع سوله سبک

اگر بخواهیم سوله سبک را در یک گروه بندی مناسب دسته بندی کنیم می توان گفت سوله های سبک در سه دسته قرار می گیرند :

سوله های خرپایی

سوله های سبک یو بی ام ( UBM ، سوله آمریکایی )

سوله های لوله ای

هر یک از این سوله ها یک نوع سوله سبک هستند که ویژگی های خاص خود را دارند و با توجه به نوع سازه می توان از این سازه ها استفاده کرد . در میان این سه نوع سوله سوله های خرپایی برای تمامی سازه ها بدون محدودیت قابل اجرا هستند اما سوله های یو بی ام و لوله ای کمی دارای محدودیت میباشند که در ادامه هر کدام را توضیح خواهیم داد .

سوله سبک خرپایی

سوله خرپایی

سوله های سبک خرپایی را بشناسیم 

این نوع سوله درواقع معرف سوله های سبک هستند به نوعی که وقتی صحبت از سوله سبک می شود ناخوداگاه سوله خرپایی به ذهن می آید . این هم ناشی از ویژگی ها خاص این نوع سوله می باشد .

این سوله همانطور که گفتیم بهترین نوع سوله سبک می باشد و می توان تقریبا هر نوع سازه ای را با آنها بدون محدودیت در هر اندازه ای ساخت .

بهتر بکوئیم » تنها روش ساخت سازه هایی با اندازه دهانه بسیار بزرگ استفاده از روش خرپایی می باشد .

پس طرفداران زیادی هم دارد . در این روش ستون ها و سقف به روش خرپایی به مرحله اجرا می رسند و سازه نهایی بسیار مستحکم می باشد .

این نوع سوله برای هر فعالیتی مناسب است می توان برای ساخت سوله های مرغداری ، سوله های سردخانه ، سالن های ورزشی بسیار بزرگ بدون ستون وسط ، انواع انبار های صنعتی ، انبار کالا ، کارخانه و کارگاه و …. از سوله سبک خرپایی استفاده کرد .

با نوجه به این مطالب و با توجه به تجربه کاری خودمان می توانیم بگوئیم سوله های خرپایی محبوب ترین نوع سوله می باشند .

سوله سبک خرپایی

نمونه ای از اجرای سوله خرپا

انواع سوله خرپایی

سوله های خرپایی انواع مختلفی دارند . درواقع این نوع روش که روش خرپایی می باشد از گذشته هم وجود داشته و به شکل سقف های هشتی شکل چوبی اجرا می شد .

هر یک از انواع مختلف سوله های خرپایی برای کاربرد های خود مناسب هستند و وظیفه سوله ساز است تا این نوع مناسب را تشخیص داده و آنرا بسازد .

سوله های خرپایی با نام هایی مثل شاه تیر ، پرات ، ملکه ، خرپای هاو ، خرپای چتری و … شناخته می شوند که چون بحث تخصصی است از گفتن آنها در این بخش اجتناب می کنیم و در سمت مربوط به مقاله خود سوله های خرپایی به تفصیل شرح خواهیم داد .

همچنین مقایسه وزن و قیمت این سوله با سوله های سنگین را انجام خواهیم داد تا به وضوح شدت تفاوت این سوله با سوله تیرورقی را مشاهده کنید .

سوله سبک خرپایی ورزشی

سوله سبک خرپایی ورزشی

سوله های سبک یو بی ام

سوله های سبک UBM نیز یک دسته دیگر از خانواده سوله های سبک می باشد . سوله های یو بی ام که به شکل قوسی می باشند و می توان آنها را به شکل کامل و یا کمکی اجرا کرد . جنس این نوع سوله از ورق های گالوانیزه میباشد .

منظور از کامل و کمکی چیست ؟ در ساخت سوله یو بی ام به شکل کامل تمام سازه شامل دیوار و سقف از سوله یو بی ام می باشد .

فرض کنید یک استوانه را از وسط نصف کرده اید . این حالت به روش زمین به زمین معروف است یعنی هر دو طرف سوله به زمین و به فنداسیون متصل است .

روش دیگری هم که در ساخت سوله یو بی ام وجود دارد روش کمکی می باشد که به دو صورت زمین به ستون و ستون به ستون صورت می گرد .

در هردو این روش ها یک طرف یا دوطرف سوله از ستون و دیوار تشکیل شده است و تمام یا قسمتی از سقف و دیوار ، از سوله UBM ساخته می شود .

هزینه ساخت سوله یو بی ام بسیار پایین است و در دسته سوله های ارزان قیمت قرار می گیرد . به همین دلیل استقبال از این نوع سوله نیز در نوع خود زیاد است .

اما این سوله دارای کمی محدودیت ها است که گاها باعث می شود مورد تایید نظام مهندسی واقع نشده و مجوز ساخت را کسب نکند . به همین دلیل نمی توان آنها را برای کاربری مورد نظر اجرا کرد .

لازم است بدانید ساخت هر سوله ای نیازمند یک دفترچه محاسبات تایید شده توسط سازمان نظام مهندسی آن استان می باشد .

محدودیت سوله های یو بی ام اکثرا برای سه موضوع است که یکی مسائل بهداشتی می باشد و چون عایق داخل این نوع سوله می تواند انتفال دهنده واگیر ها باشد به همین دلیل برای ساخت سوله هایی مثل مرغداری اصلا نمی توان از آن استفاده کرد .

محدودیت دوم در ساخت اندازه های بزرگتر است که نمی توانند اجرا شوند و فقط تا اندازه های مشخصی می توان از این نوع سوله سبک استفاده کرد . لازم به ذکر است که این سوله نیز بدون ستون اجرا می شود .

موضوع سوم که کمتر پیش می آید زمانی است که بار منطقه ای که سوله قرار است در آن ساخته شود زیاد باشد .

سوله های لوله ای سبک

سوله سبک لوله ای که مدل دیگری از سوله های سبک میباشد و می توان گفت سرعت بالای ساخت و اجرا در کنار هزینه بسیار پایین این نوع سوله را نیز محبو می کند .

این سوله ها با یک تفاوت ساخته میشوند و آن هم نداشتن پروفیل است . این سوله ها از لوله ساخته می شوند و چون داخل لوله ها نیز خالی است عملا وزن آن بسیار ناچیز می باشد .

پس با توجه به این موضوع می توان این نوع سوله سبک را فوق سبک نامید چرا که در مقایسه با سوله سازی سنتی عملا ورنی ندارند . پس با توجه به وزن کم ، قیمت تمام شده نیز بسیار پایین است .

سوله سبک لوله ای

این نوع سوله های نیز برای برخی سازه ها مناسب نیستند اما برای اکثر کسب و کارهایی که مساحت های مشخص دارند می توان از این نوع سوله استفاده کرد و عملا هزینه ساخت سوله را نصف کرد .

سوله ساز را با دقت انتخاب کنید !

اینکه کدام سوله مناسب سازه شماست تخصص سوله ساز است . ممکن است سوله سازی به دلیل نداشتن تجربه کافی از سوله سبک خرپایی برای شما سازه ای بسازد که برای مثال در مجموع یک تن وزن داشته باشد اما سوله ساز دیگری با دفترچه محاسبات تایید شده ، همان سازه را با همان استحکام با وزن تمام شده 800 کیلوگرم بسازد .

این تماما مربوط به تخصص سوله ساز در سبک سازی سوله ها میباشد . به همین دلیل اسم ما متخصص سوله سبک می باشد .

سوله های سبکی که در شرکت سوله سبک ساخته می شوند در کشور شاید یک یا دو سوله ساز توانایی ساخت چنین سوله ای با این مقدار وزن کم را داشته باشد .

سوله سبک یک اسم است اما ساخت سوله به شکل سبک یک هنر و دانش است که در اختیار هر کسی نیست .

پس قبل از هرچیز حتما سوله ساز با تجربه ای انتخاب کنید که نتیجه نهایی کارش منفعت برای شما باشد .

متاسفانه در سال های اخیر سوله هایی که به شکل نادرست و یا به نوع کلاهبردارانه ساخته شده اند بسیار زیادتر شده است . سوله های دست دومی که به نام سوله نو به مشتری فروحته شده و سپس هم با یک اجرای نادرست مهر اتمام و تخریب صدردصدی بر آنها زده شده است .

به همین دلیل خواهشمندیم حتما قبل از مراجعه به هر سوله سازی اول اطلاعات لازم در زمینه سوله سازی را تا حدودی بدست آورید و حتما با حرفه ای ها کارکنید .

شرکت سوله سبک با داشتن چندین سال تجربه موفق کاری و همچنین ساخت هزازان متر سوله سبک و سنگنین در داخل و خارج از کشور هم اکنون آماده همکاری با تمامی کارفرمایان محترم جهت ساخت سازه های سبک و مدرن میباشد .

با تشکر شرکت سوله سبک ( متخصص ساخت سازه های سبک فلزی در کشور )


۲ پاسخ به “سوله سبک”

  1. رضا جاوید گفت:

    بنده می خوام یک کارخانه تولید پودر ماهی احداث کنم تا اونجایی که میدونم و مطالعه کردم وقتی با سوله یو بی این سوله رو بسازم انگار ارزون تر در میاد اما این مدل سوله رو می تونم برای کارگاه تولید پودر ماهی استفاده کنم ؟

  2. احمدی گفت:

    اطلاعاتی که داخل این قسمت خوندم واقعا قشنگ نوشته شده بودن از این بابت خواستم تشکر کنم ممنون از راهنمایی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

©1398 - سوله سبک ، حقوق انتشار محفوظ است

سئو نود

منو اصلی سایت

شرکت سوله سبک ، یکی از بزرگترین سازندگان سوله در کشور